www.arcticExpedition.fi
http://www.arcticExpedition.fi../../../../Arctic_Expedition.htmlshapeimage_4_link_0

Races

Ava’s best racing result is from 2013, when she became in Susanna Bürkland’s team Finnish Dog Sledding Champion in sprint.  In addition to that she has run 11 REK1-classifications, which is quite a lot :)


In our team, she is our trusworthy leader, always eager to run. We have achieved our best results with Ava (for example the best husky-team in 8-dog class in Finnish Championships Jämi 2016)


Avalla on merkittävät kisatulokset, joista parhain 2013 Suomemestaruus sprintissä, Suski Bürklandin teamissa. Ava on juossut lisäksi 11xREK1-tulosta. Meidän tiimissämme Ava on luottojohtajana tuodut parhaimpia tuloksiamme. Se oli mm. tuomassa Jämin 2016 SM-kisoissa DR8-luokassa parhan husky-valjakon titteliä.

Pedigree

Character

Ava is modest and friendly dog, who is really excited when we are talking about leaving for training or if it is food time. She is a very easy dog when on a leash (ie. doesn’t pull) - but when it’s training or competition time her mode changes: She steps in her leader shoes and starts amazing pulling.


Ava on vaatimaton ja ystävällinen koira. Se innostuu haukkumaan iloisesti kun ollaan lähdössä treeniin tai on ruoka tulossa. Avaa on helppo ulkoiluttaa, se kun ei silloin juurikaan vedä. Homma muuttuu täysin kun se saa valjaat päälle ja lähdetään ulos. Johtaja-Ava vetää kuin unelma.

Female

Born 3.3.2008

Ava has a great leader-dog and Finnish Dog Sledding champion -background